Standaardisering ondersteunt groei van CSW Automation

CSW Industrial Solutions
Machine Building

De pasklare automatiseringsoplossingen van CSW Automation drijven de productiesnelheid van hun klanten aanzienlijk op.
Omdat continuïteit en gebruiksvriendelijkheid een automatisering maken of kraken, rekent CSW Automation op Phoenix Contact voor de controllers en elektrische componenten in hun installaties. Die waardevolle samenwerking leidt tot een mooi groeiverhaal.  

Thema's in dit verhaal

HTML 5 visualisatie

HTML 5 visualisatie

Visualiseringspagina’s worden aangemaakt in webvisit en kunnen in elke standaardbrowser worden weergegeven omdat de visualisatieprojecten op basis van HTML5 worden gegenereerd.

Object georiënteerde programmering

Object georiënteerde programmering

Modulair programmeren in Pcworx volgens  IEC61131 programmeertalen( FBD, LD, ST, sfc of IL). 

CSW Automation maakt automatisering makkelijk. Met volledige trajecten voor industriële automatisering en robotica verbeteren ze productieresultaten, met een hoger rendement tot gevolg.
Voor hun klant BleuBlue, een Belgisch bedrijf dat waterzuiveringsinstallaties bouwt voor carwashes, schakelden ze Phoenix Contact in voor de elektrische componenten van de installaties. “Met Phoenix Contact zijn we zeker van de betrouwbaarheid”, zegt Stijn Schouterden, oprichter van BleuBlue.

De uitdaging van BleuBlue: de sturing standaardiseren 

Aanvankelijk bouwde Stijn Schouterden de waterzuiveringsinstallaties zelf. Voor elke nieuwe klant, elke carwash, ontwikkelde hij een installatie en sturing op maat. Dat kostte hem behoorlijk wat tijd, terwijl sommige componenten in elke waterzuiveringsinstallatie terugkeren. CSW Automation adviseerde dus om de sturing te standaardiseren.

Modulaire objectgeoriënteerde aanpak

“We hebben de sturing objectgeörienteerd geprogrammeerd”, vertelt Sven Coeckelbergs van CSW Automation. “Voor de terugkerende componenten hebben we objecten geschreven die je met parameters activeert.” Afhankelijk van de noden van de klant, kies je ervoor om bepaalde objecten wel of niet in te stellen.


Zo kan BleuBlue nieuwe installaties sneller bouwen én nadien probleemloos uitbreiden. Aanpassingen aan de programmatie zijn niet nodig: nieuwe parameter activeren en klaar.

Ook voor de sturingskasten werpt die modulaire aanpak vruchten af. In slechts twee weken tijd kan een nieuwe sturingskast volledig geconfigureerd worden naar de klant. “Op basis van de opties die de klant kiest, stellen we bijna automatisch meteen het ontwerp van de kast samen.
Daarvoor hebben we voorgedefinieerde schema’s ontwikkeld”, zegt Cédric Wéry van CSW Automation.

Gegarandeerde continuïteit en betrouwbaarheid

Elke hapering in een waterzuiveringsinstallatie leidt tot een verspilling van leidingwater voor de klanten van BleuBlue. Om de continuïteit te garanderen, kiezen CSW Automation en BleuBlue standaard voor de elektrische componenten van Phoenix Contact. Naast de voedingen, verdeelklemmen en beveiliging doen ook de PLC en de webgebaseerde user interface dienst in de installatie.

Gebruiksvriendelijke interface

Iedere operator moet makkelijk overweg kunnen met de user interface van de installatie, ook als hij of zij niet vertrouwd is met automatisering. Duidelijkheid en gebruiksvriendelijkheid staan dus voorop. Daar zorgt het touch panel van Phoenix Contact voor.

Sven Coeckelbergs (CSW Automation): “Omdat het panel web based is, en de PLC dus alle schermen genereert, is programmeren kinderspel. Bovendien kan je de schermen ook vanop afstand oproepen als dat nodig is.”

Dezelfde visie op het vlak van ondersteuning

Zowel voor CSW Automation, BleuBlue als Phoenix Contact staat persoonlijke ondersteuning centraal in de bedrijfsvoering.
Stijn Schouterden van BleuBlue: “De persoonlijke aanpak van Phoenix Contact was een doorslaggevende factor. Ze waren meteen enthousiast om ons te ondersteunen toen we onze eerste installaties bouwden. Ondertussen hebben we samen met Phoenix Contact al een zeventigtal installaties op poten gezet, een win-win voor beide partijen.”

Combinatie van competenties leidt tot groei

Door de competenties te bundelen, blijven BleuBlue en CSW Automation groeien. BleuBlue breidt de sturing van de waterzuiveringsinstallaties voortdurend uit en wil een compleet watermanagementsysteem ontwikkelen. CSW Automation neemt op zijn beurt de gestandaardiseerde aanpak mee in een reeks andere projecten, waardoor ze ook voor die klanten strakke doorlooptijden kunnen aanbieden.

Zo leidt de samenwerking met Phoenix Contact tot mooie groeikansen voor beide ondernemingen.

 

Image
Stefan Kerkhofs
Business Development
Industry Management & Automation

Ook op zoek naar een betrouwbare partner voor je automatiseringsproject?

Phoenix Contact gidst u door alle mogelijkheden. 
Neem contact met ons op en we maken samen uw professionele dromen waar!