Efficiëntiewinst voor Cabli dankzij automatische draadvoorbereiding

Cabli
Shop Floor Productivity Panel Building
Cabli

Elke seconde telt. Vanuit die redenering investeerde Cabli uit Duffel in vier knip-, krimp- en kabelsnijmachines van Phoenix Contact. Die helpen de bordenbouwer niet alleen om sneller en nauwkeuriger te werken, maar ook om hun expertise efficiënt in te zetten. Op die manier koppelt Cabli innovatie met slimme groei.

Thema's in dit verhaal

TOOL FOX

TOOL FOX

Gereedschapsautomaten voor het automatisch bewerken van aders en kabels.

Cabli uit Duffel bouwt sinds 1999 industriële schakelkasten op maat. De schakel- en verdeelkasten zijn zeer gegeerd, en het bedrijf groeit. Maar die groei liep vroeger niet altijd van een leien dakje. Naarmate het aantal projecten en medewerkers steeg, zag Cabli de efficiëntie dalen.
Extra handen leiden helaas niet automatisch tot een hogere productiviteit. Schakelkasten bouwen is een complexe métier waarvoor ervaren vakmensen dun gezaaid zijn. 
Door enkele voorbereidende taken te automatiseren met machines van Phoenix Contact, slaagde Cabli erin de efficiëntie weer op te krikken.

Expertise optimaal inzetten

Cabli investeerde in knip-, krimp- en kabelsnijmachines van Phoenix Contact. “Die machines zijn bijzonder eenvoudig in gebruik”, zegt Tim Weckhuysen, zaakvoerder van Cabli. “Daardoor gaat de foutenmarge omlaag. Dat betekent dat minder hoog geschoolde of onervaren technici er ook vlot mee aan de slag kunnen.
Dankzij de machines nemen tijdelijke medewerkers taken over van de ervaren bordenbouwers en leveren ze dezelfde resultaten tegen dezelfde snelheid.

Dat spaart de vakmensen heel wat tijd uit, waardoor zij zich beter kunnen concentreren op het bouwen van de schakelkasten. Tegelijk krijgen tijdelijke werkkrachten de kans om het vak te leren, wat ook voor Cabli groeiperspectieven biedt.  

 

Efficiëntie troef: elke seconde telt

De nieuwe knip-, krimp- en kabelsnijmachines hebben de doorlooptijd van projecten stevig ingekort. Tim Weckhuysen: “Per handeling winnen we ongeveer één seconde. Dat lijkt misschien weinig, maar met duizenden handelingen per dag is de totale tijdswinst enorm.”

Image
Peter Van Daele
Account Manager

De efficiëntie opdrijven op jouw productievloer?

Phoenix Contact gidst u door alle mogelijkheden. 
Neem contact met ons op en we maken samen uw professionele dromen waar!