Klemmen met Push-in technologie vereenvoudigen schakelkasten bij Protec

Protec
Panel Building
Protec

Maximale betrouwbaarheid en gebruiksgemak primeren voor de klant. Dat weten ze al langer bij het Wetterse Protec.
Daarom zoekt de specialist in elektrische borden voortdurend naar innovaties. De klemmen met Push-in technologie van Phoenix Contact helpen het bedrijf om zowel de bouw als de installatie van zijn schakelkasten te vereenvoudigen.

 

Thema's in dit verhaal

Workshop efficiency–ergonomics

Workshop efficiency–ergonomics

Door het inzetten van gereedschapsautomaten en coderingstoestellen wordt de fysieke ergonomie van de werknemer bevorderd.

Aansluitklemmen

Aansluitklemmen

Betrouwbaar en snel aansluiten dankzij de verschillende aansluittechnologieën binnen het clipline complete gamma. 

Power Reliability

Power Reliability

Dankzij op elkaar afgestemde hoogtechnologische voedingen en redundantiemodules de bedrijfszekerheid van uw installatie verhogen.

Protec is al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in elektrische en pneumatische borden en engineering. Het bedrijf ontwerpt schakelkasten op maat van de klant, vaak voor specifieke omgevingen zoals food en farma. Daarbij gaat veel aandacht naar een mooi design en overzichtelijke indeling. “Onze kasten brengen verschillende functies samen”, vertelt Managing Director Adriaan De Potter. “Daardoor kunnen onze klanten hun installatie makkelijker bedienen. Tegelijk zorgen we ervoor dat aanpassingen of uitbreidingen mogelijk blijven.”

Protec is dan ook voortdurend op de uitkijk naar vernieuwende producten die de kwaliteit en het gebruiksgemak van hun installaties verhogen. Voor de bouw van nieuwe schakelkasten voor een verbrandingsoven gebruikte Protec de innovatieve klemmen met Push-in technologie (PT) van Phoenix Contact.

Protec kasten

Tijdbesparend en betrouwbaar

De kasten tellen honderden klemmen. Dankzij de Push-in technologie hoeft Protec de draden niet meer vast te schroeven, maar simpelweg in de klemmen te steken. Voor dunne secties is dit een elegantere oplossing dan het gebruik van een barenstel en het is een pak overzichtelijker. Alle klemmen bevatten pushers in polyamide die het mogelijk maken om zonder speciale gereedschappen de veerdruk weg te nemen om draden weer los te koppelen.

“De PT-klemmen maken onze kasten eenvoudiger om te bouwen, maar ook om ter plaatse bij klanten te installeren”, gaat Adriaan verder. “De klemmen zijn ook erg betrouwbaar. Bij het inklemmen maakt de draad meteen verbinding met het systeem. Via de schakelaars op de scheidingsklemmen kan de klant alle aansluitingen controleren voordat hij ze inschakelt.” 
 

Redundante voedingen

Ook de stroomverdeling gebeurt via PT-klemmen.
Daarvoor werden QUINT POWER-voedingen gebruikt. Om de hydraulische kleppen aan te sturen zijn er 3 voedingen van 40A die de ventielen bedienen, en 2 voedingen van 20A die voor de terugmeldingen en instrumentatie zorgen. Voor de redundantie lopen deze voedingen over QUINT-ORING modules die de belasting verdelen. Als een van de voedingen uitvalt, zorgen deze modules dat de stroomvoorziening op een gecontroleerde manier blijft doorgaan via de andere. Zowel de voedingen als de ORING-modules zijn uitgerust met bewakingsfuncties die een eenvoudige, preventieve diagnose mogelijk maken.

Nauwkeurige machines

Protec voert zijn projecten uit met de strip- en crimpautomaat Crimpfox CF 3000 van Phoenix Contact, die automatisch hulzen zet op de draadeinden. “Om de veertechnologie van de klemmen te gebruiken, moeten de hulzen perfect geplaatst zijn”, legt Adriaan uit. Deze machine is zo nauwkeurig en eenvoudig te bedienen dat ook minder ervaren medewerkers er mee aan de slag kunnen.”

De Cutfox 10 snijdt alle draden automatisch op lengte. Dat bespaart de medewerkers heel wat tijd en moeite. waardoor ze zich kunnen concentreren op hun service voor de eindklant. Zo kan Protec meedenken met de klant om de meest betrouwbare en gebruiksvriendelijke producten te ontwikkelen. 
 

Image
Joris Roose
Account Manager

Op zoek naar manieren om je producten te verbeteren?

Phoenix Contact gidst u door alle mogelijkheden. 
Neem contact met ons op en we maken samen uw professionele dromen waar!